Recept na snadný brazilský sýrový chléb (Pão de Queijo)

Chléb z pekárnyPečivoPřílohySlané pečivo
snadny-brazilsky-syrovy-chleb

Předložený recept na brazilský chléb je poměrně jednoduchý. Nebojte se ho trochu vylepšit bylinkami nebo kořením podle vlastního výběru.

Tento recept vyžaduje vejce pokojové teploty. Pokud neplánujete dopředu, můžete vejce na několik minut vložit do misky s teplou vodou, aby se jemně zbavilo chladu z lednice.

V závislosti na slanosti vašeho sýra můžete sůl v tomto receptu zvýšit nebo snížit.

Ingredience

  • 1 velké vejce, pokojová teplota
  • 1/3 šálku extra panenského olivového oleje plus další na vymazání pánve
  • 2/3 šálku mléka
  • 1 a 1/2 šálku (170 g) tapiokové mouky
  • 1/2 šálku (66 g) strouhaného nebo nadrobeného sýra podle vlastních preferencí
  • 1 lžička soli (nebo více podle chuti)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Vnitřek každé jamky nepřilnavé formy na mini muffiny potřete malým množstvím olivového oleje.
  2. Vložte všechny ingredience do mixéru a rozmixujte je dohladka. Možná budete muset stěrkou seškrábat stěny mixéru, aby se vše dobře promíchalo.
  3. Těsto nalijte do připravené formy na minifunky, ale ne úplně po vrch.
  4. Pečte v troubě při teplotě 200 °C 15-20 minut, dokud se všechny nenafouknou a pěkně nezhnědnou.
  5. Vyjměte z trouby a nechte několik minut vychladnout na mřížce.

Tipy

  • Jezte je teplé nebo při pokojové teplotě (nejlepší jsou čerstvé).
  • Zbytky skladujte ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě po dobu 1 dne nebo v lednici po dobu 1 týdne.
  • Před podáváním ohřívejte několik sekund v mikrovlnné troubě nebo 1 až 2 minuty v toustovači.
  • Lze je také zmrazit až na 1 měsíc a znovu ohřát v toustovači nebo v nízké troubě, dokud nerozmrznou a nejsou křupavé.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang