Kuřecí hašé

Magazín

Toto kuřecí hašé je ideální jak k snídani, obědu i večeři. Při programu Whole30 se určitě ocení především k snídani v momentě, kdy hledáte bezvaječnou alternativu. Recept je super rychlý a snadný na přípravu.

Počet porcí: 2 porce

Doba přípravy: 10 minut

Doba vaření: 5-10 minut

image2b17-05-162bat2b20-18-4656280

Ingredience:

  • 2 lžíce kokosového oleje – nebo jiného tuku na smažení
  • 500 g kuřecího masa – čerstvá prsa, nebo „zbytky“ kuřecích stehen z předešlé večeře nakrájených na kostky, či masa z vývaru
  • 2 batáty, oloupané a nastrouhané (nebo nakrouhané spiralizérem)
  • 1 větší mrkev, oloupaná a nastrouhaná (nebo nakrouhaná spiralizérem)
  • 2 jablka či hrušky – oloupané a nakrájené na kostky
  • 2 velké hrsti baby špenátu nebo rukoly
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/4 – 1/2 lžičky chilli vloček
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 3 lžíce nasekaných vlašských ořechů – volitelně

Postup:

Ve velké pánvi si na středním plamenu rozehřejte tuk a vložte do něho kousky kuřecího. Osolte a opepřete. Opékejte 2 až 3 minuty do hněda ze všech stran (pokud máte maso ze zbytků, stačí kratší čas). Přidejte ořechy a opékejte další 3 minutky.

Promíchávejte, aby se ořechy nespálily. Přidejte batáty, mrkev, jablko/hrušky a chilli vločky. A opékejte dokud nebude maso hotové, trvá to zhruba další 4 minuty. Nyní přidejte jablečný ocet a vše důkladně promíchejte.

Zlehka vmíchejte baby špenát či rukolu a nechte lístky zhruba půl minuty zavadnou. Ihned podávejte.

© 2021 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang