Chřest pečený v troubě

Zeleninová jídla

Chřest je slaný a pikantní, metoda pečení v něm zničí přirozenou hořkost. Vyzkoušejte ho spolu s grilovanou rybou nebo jehněčím masem.

Ingredience

  • 1 svazek tenkých chřestových výhonků, oříznutých
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 ½ polévkové lžíce strouhaného parmezánu (nepovinné)
  • 1 stroužek česneku, mletý (nepovinné)
  • 1 lžička mořské soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžíce citronové šťávy (nepovinné)

Postup

Předehřejte troubu na 220 °C.

Chřest vložte do mísy a pokapejte olivovým olejem. Promíchejte, aby se chřest obalil, a posypte parmazánem, česnekem, solí a pepřem. Chřest rozložte na plech v jedné vrstvě.

Pečte v předehřáté troubě do změknutí, 12 až 15 minut podle tloušťky chřestu. Těsně před podáváním pokropte citronovou šťávou.

Výživové údaje na jednu porci

  • 123 kalorií
  • bílkoviny 3,3 g
  • sacharidy 5,2 g
  • tuk 10,8 g
  • cholesterol 1,7 mg
  • sodík 471,4 mg

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang