Recept na chřest zabalený v prosciuttu

Záviny a roládyZeleninová jídla
Chřest

Chřest zabalený v prosciuttu, pečený v troubě do křupava, je snadný způsob, jak si chřest ozvláštnit.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 4 až 6

Ingredience

  • 450 g chřestu, nejlépe silných výhonků
  • 90 g na plátky nakrájeného prosciutta
  • 1 až 2 lžíce olivového oleje
  • mletý černý pepř
  • citronová kůra – volitelně
  • čerstvě nastrouhaný parmezán – volitelně

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Vyložte velký plech pečicím papírem a dejte stranou.
  3. Chřest opláchněte a osušte.
  4. Odlomte tvrdé konce chřestu. Výhonky chřestu dejte stranou.
  5. Plátky prosciutta rozkrojte podélně na polovinu.
  6. Každý chřest obalte jedním proužkem plátků prosciutta.
  7. Při ovíjení chřestu za šunku trochu zatáhněte, aby se napnula. Tím zajistíte, že se šunka kolem chřestu pevně obtočí.
  8. Obalené chřestové výhonky položte na vyložený plech.
  9. Chřest pokapejte 1 až 2 lžícemi olivového oleje.
  10. Posypte špetkou černého pepře.
  11. Chřest pečte 8 až 10 minut.
  12. Po upečení bude chřest jasně zelený a snadno propíchnutelný vidličkou a prosciutto bude na okrajích křupavé.
  13. Chřest přendejte na servírovací talíř.
  14. Posypte citronovou kůrou a čerstvě nastrouhaným parmezánem, pokud jej používáte.
  15. Podávejte ihned horké.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang