Recept na čínskou kuřecí polévku s kukuřicí

Kuřecí masoMasoPolévkySlané receptyZeleninové polévky
cinska-kureci-polevka-s-kukurici

Hustá a teplá polévka na stole za 15 minut. Tato čínská kukuřičná polévka, známá také jako polévka z vaječných kapek, vám vyrazí dech. Chutná stejně jako ta, kterou dostanete v čínských restauracích, je tak rychle hotová a nemusíte ani nic krájet.

Ingredience

  • 2 šálky (500 ml) kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1 plechovka (420g) kukuřice na smetaně
  • 1 lžička sójové omáčky (univerzální nebo light)
  • 1 lžíce čínského vína na vaření nebo mirinu nebo suchého šery (lze vynechat)
  • 1 lžička zázvoru, mletého nebo jemně nasekaného
  • 1 stroužek česneku, mletý nebo jemně nasekaný
  • 1 lžička kukuřičné mouky/kukuřičného škrobu, smíchaná s trochou studené vody
  • 1 vejce, rozšlehané
  • 1 šálek rozdrobeného vařeného kuřecího masa
  • sůl a bílý pepř, podle chuti
  • 3 lžíce nakrájené šalotky (nepovinné)

Recept je na 2 porce.

Postup

  1. Vývar, kukuřičnou smetanu, sójovou omáčku, čínské víno na vaření, zázvor, česnek a směs kukuřičné mouky / vody dejte do hrnce na silný oheň.
  2. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu na střední a občas promíchejte.
  3. Vařte 5 minut nebo do mírného zhoustnutí.
  4. Dochuťte solí, vypněte oheň a pomalu zašlehejte vejce tak, aby se v polévce vařilo ve „stužkách“. Tím se polévka také zahustí.
  5. Přidejte kuřecí maso, dochuťte bílým pepřem a podávejte ozdobené šalotkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang