Vydatná silná polévka plná bílkovin. Zasytí, zahřeje a dodá potřebné živiny.

Příprava

Celkem: 1 hodina 20 minut
Porce: 6

Ingredience

  • 3 kuřecí prsa bez kůže a kostí
  • Olivový olej na pokapání
  • 1/4 lžičky mletého tymiánu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 2 lžíce másla
  • 3 řapíky celeru nakrájené na drobné kostičky
  • 2 mrkve nakrájené na drobné kostičky
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 1 červená paprika, nakrájená na drobné kostičky
  • 2 snítky čerstvého tymiánu, pouze listy
  • špetka kurkumy
  • 8 šálků kuřecího vývaru
  • 2 šálky dlouhozrnné rýže
  • Mletá čerstvá petržel, na podávání

Postup

Předehřejte troubu na 200 °C. Kuřecí prsa pokapejte olivovým olejem a posypte mletým tymiánem a trochou soli a pepře. Kuře vložte do pekáče a pečte asi 20 minut. Odstavte.

V hrnci na středním plameni rozpusťte máslo a 3 až 4 minuty na něm restujte celer, mrkev, cibuli a papriku. Posypte čerstvým tymiánem a kurkumou a vařte další 2 minuty. Přilijte kuřecí vývar, přikryjte, přiveďte k varu a vařte 30 minut.
Rýži připravte podle návodu na obalu; udržujte ji teplou.

Kuřecí maso rozdrobte nebo nakrájejte a přidejte do hrnce s polévkou. Vařte dalších 15 minut. Vmíchejte rýži a mletou petrželku a podávejte.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang