cinska nudlova polevka

Tato čínská nudlová polévka je neuvěřitelně rychlá a snadná. 10 minut, jen 352 kalorií na velkou mísu. Použijte jakékoliv nudle, jakoukoliv zeleninu, jakékoliv bílkoviny.

Ingredience

Na vývar

  • 750 ml kuřecího vývaru
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 1,5 cm zázvoru, nakrájený na 3 plátky
  • 1 a 1/2 lžíce lehké sójové omáčky nebo normální univerzální sójové omáčky
  • 2 lžičky cukru
  • 1 a 1/2 lžíce čínského vína na vaření
  • 1/4 až 1/2 lžičky sezamového oleje

Na zálivku a nudle

  • 180 g čerstvých vaječných nudlí
  • 2 velké bok choy (čínské zelí) nebo jiná podobná zelenina
  • 1 šálek drceného vařeného kuřecího masa
  • 1 šalotka, pouze zelená část nakrájená nadrobno

Postup

  1. Ingredience na vývar vložte do hrnce na vysokou teplotu. Přiklopte pokličkou, přiveďte k varu, poté snižte teplotu na střední a vařte 8-10 minut, aby se chutě mohly rozvonět.
  2. Mezitím uvařte nudle podle návodu na obalu.
  3. Bok choy rozkrojte na polovinu (pro malé/střední) nebo na čtvrtinu (pro velké). Důkladně je omyjte.
  4. Buď bok choy uvařte ve vývaru, nebo ve vodě na vaření nudlí po dobu 1 minuty (pokud nudle vyžadují vaření).
  5. Z polévky vyndejte česnek a zázvor.
  6. Nudle vložte do misek. Navrch dejte kuřecí maso a bok choy. Polévku přelijte naběračkou a ozdobte zelenou cibulkou. Skvěle se podává s chilli pastou nebo čerstvými chilli papričkami.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang