citronovy-krem

Připravte si tento lahodný citronový dezert ve skleničce.

Ingredience

  • 3 citrony
  • 300 g cukru krupice
  • 110 g másla, pokojové teploty
  • 4 extra velká vejce
  • 125 ml citronové šťávy (3 až 4 citrony)
  • 1/8 lžičky soli

Postup

  1. Pomocí škrabky oloupejte kůru ze tří citronů, přičemž dávejte pozor, abyste se vyhnuli bílé vrstvě. Kůru vložte do kuchyňského robotu opatřeného ocelovým nožem.
  2. Přidejte moučkový cukr a pulzujte, dokud kůra nebude v cukru velmi jemně rozdrcena.
  3. Utřete máslo a zašlehejte do něj cukr a citronovou směs. Přidejte vejce, jedno po druhém, poté přidejte citronovou šťávu a sůl. Míchejte, dokud se nespojí.
  4. Směs přelijte do hrnce a za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí, asi 10 minut. Citronový krém zhoustne při teplotě asi 80 °C nebo těsně pod bodem varu.
  5. Odstavte z ohně, nalijte do sklenic a nechte vychladnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang