jablecna-napln-do-kolacu

Připravte si tuto náplň do zásoby do mrazáku a nečekaná žádost o dezert vás v průběhu roku nepřekvapí.

Ingredience

  • 18 hrnků tence nakrájených jablek
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 10 hrnků vody
  • 4 a ½ hrnku bílého cukru
  • 1 hrnek kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička soli
  • ¼ lžičky mletého muškátového oříšku

Postup

  1. Jablka smíchejte s citronovou šťávou ve velké míse a dejte stranou.
  2. Nalijte vodu do hrnce. V misce smíchejte cukr, kukuřičný škrob, skořici, sůl a muškátový oříšek, přidejte do vody, dobře promíchejte a přiveďte k varu. Za stálého míchání vařte 2 minuty.
  3. Přidejte jablka a znovu přiveďte k varu. Snižte teplotu, přikryjte a vařte, dokud jablka nezměknou, 6 až 8 minut. Nechte 30 minut chladnout.
  4. Nalijte do 5 misek vhodných do mrazáku, přičemž ponechte asi 1,5 cm volného prostoru. Chlaďte při pokojové teplotě nejdéle 1 a 1/2 hodiny.
  5. Uzavřete a zmrazte. Skladovat můžete až 12 měsíců.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang