Domácí dýňový koláč – recept

DezertyDezerty, zákusky a poháryKoláče a buchty
dynovy-kolac-recept

Podzim je tradičním časem sklízení dýní. Z těch si můžete připravit celou řadu báječných pokrmů – proč tedy nevyzkoušet tento lahodný a snadný dýňový koláč?

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 60 minut
  • Celkem: 70 minut

Ingredience

  • Vejce (2 ks)
  • Žloutek (1 ks)
  • Hnědý cukr (1/2 hrnku)
  • Bílý cukr (1/3 hrnku)
  • Sůl (1/2 lžičky)
  • Skořice (2 lžičky)
  • Sušený zázvor (1 lžička)
  • Muškátový oříšek (1/4 lžičky)
  • Drcený hřebíček (1/4 lžičky)
  • Kardamom (1/8 lžičky)
  • Citronová kůra (1/2 lžičky)
  • Dýňový protlak (2 hrnky)
  • Smetana (1 1/2 hrnku)
  • Hotový koláčový korpus

Postup

Kulatou dortovou formu vyložte připraveným koláčovým korpusem. Předehřejte troubu na 205 °C. V míse rozmíchejte vejce a přidejte hnědý cukr, bílý cukr, sůl, skořici, zázvor, muškátový oříšek, hřebíček, kardamom a citronovou kůru. Přimíchejte dýňový protlak, přidejte smetanu a důkladně promíchejte. Vzniklou směsí důkladně pokryjte koláčový korpus a pečte v troubě 45 – 50 minut.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang