domaci-mozzarellove-tycinky

Křupavé, lepkavé, rozplývající se, velmi sýrové – nejlepší mozzarellové tyčinky jsou ty, které si vyrobíte doma. Nepotřebujete žádné speciální vybavení ani ingredience.

Ingredience

  • 3/4 hrnku hladké mouky
  • 2 lžičky mořské soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 2 vejce
  • 2 šálky Panko
  • 2 lžičky italského koření
  • 340 g sýra mozzarella s nízkou vlhkostí nakrájeného na kousky 3 x cca 2 cm nebo 340 g sýra string nakrájeného na polovinu
  • domácí marinara na namáčení
  • 1 čtvrtka rostlinného oleje

Recept je na 6 porcí.

Postup

  1. Plech na pečení s okrajem vyložte pečícím papírem a dejte stranou.
  2. V malé mělké misce smíchejte mouku se solí, pepřem a česnekovým práškem.
  3. Do druhé misky přidejte vejce spolu s 1 lžící vody a šlehejte do hladka.
  4. Ve třetí misce smíchejte panko a italské koření.
  5. Postupně namočte jeden kousek sýra do vaječné směsi, poté do moučné směsi, zpět do vaječné směsi a nakonec do panko, přičemž panko jemně přitlačte, aby se přilepilo.
  6. Sýrové tyčinky položte na připravený plech a postup opakujte se zbývajícím sýrem. Plech vložte do mrazáku a sýrové tyčinky nechte 45 minut zmrazit.
  7. Ve velkém hrnci postaveném na středně vysoký plamen zahřejte olej na teplotu 180 °C pomocí teploměru na hluboký tuk. Vyjměte sýrové tyčinky z mrazáku. V malých dávkách je opatrně vhoďte do horkého oleje.
  8. Smažte je ze všech stran dozlatova, asi 2 minuty. Vyjměte je z oleje a položte na kovovou chladicí mřížku položenou na plech. Postup opakujte se zbývajícími sýrovými tyčinkami.
  9. Tyčinky mozzarelly ihned podávejte s omáčkou marinara.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang