pimento

Sýr pimento je klasický jižanský dip z čedaru a paprik pimento. S oblibou se mu říká „pâté du Sud“ neboli jižanská paštika. Sýr pimento je krémový, pikantní, pepřový a snadno roztíratelný. Pokud milujete čedar, sýr pimento bude vaším novým oblíbeným dipem.

Ingredience

  • 2 šálky nastrouhaného extra ostrého sýru čedar
  • 240 g smetanového sýru nakrájeného na kostičky
  • 120 g paprik pimento, dobře osušených a nakrájených na proužky
  • 2 polévkové lžíce majonézy
  • ¼ lžičky sušeného česneku
  • ¼ lžičky sušené cibule
  • ¼ lžičky mletého pepře
  • ½ střední papričky jalapeño
  • sůl, podle chuti

Postup

  1. Ve velké míse nebo v mixéru smíchejte čedar, smetanový sýr, papričky pimento, majonézu, česnek, cibuli, pepř a jalapeño.
  2. Směs vyšlehejte ručním mixérem nebo ručně pevnou lžící či stěrkou. Šlehejte, dokud se směs důkladně nespojí.
  3. Ochutnejte a podle potřeby přidejte více pepře a/nebo soli. Pokud chcete, aby měl sýr pimento větší říz, přidejte ještě špetku kajenského pepře. Znovu rozmixujte.
  4. Směs přendejte do menší servírovací misky. Sýr pimento podávejte ihned nebo jej můžete vychladit v chladničce až na 1 týden. Sýr pimento chladnutím tvrdne; nechte ho 30 minut odpočívat při pokojové teplotě, aby změkl.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang