
Sýr pimento je klasický jižanský dip z čedaru a paprik pimento. S oblibou se mu říká „pâté du Sud“ neboli jižanská paštika. Sýr pimento je krémový, pikantní, pepřový a snadno roztíratelný. Pokud milujete čedar, sýr pimento bude vaším novým oblíbeným dipem.
Ingredience
- 2 šálky nastrouhaného extra ostrého sýru čedar
- 240 g smetanového sýru nakrájeného na kostičky
- 120 g paprik pimento, dobře osušených a nakrájených na proužky
- 2 polévkové lžíce majonézy
- ¼ lžičky sušeného česneku
- ¼ lžičky sušené cibule
- ¼ lžičky mletého pepře
- ½ střední papričky jalapeño
- sůl, podle chuti
Postup
- Ve velké míse nebo v mixéru smíchejte čedar, smetanový sýr, papričky pimento, majonézu, česnek, cibuli, pepř a jalapeño.
- Směs vyšlehejte ručním mixérem nebo ručně pevnou lžící či stěrkou. Šlehejte, dokud se směs důkladně nespojí.
- Ochutnejte a podle potřeby přidejte více pepře a/nebo soli. Pokud chcete, aby měl sýr pimento větší říz, přidejte ještě špetku kajenského pepře. Znovu rozmixujte.
- Směs přendejte do menší servírovací misky. Sýr pimento podávejte ihned nebo jej můžete vychladit v chladničce až na 1 týden. Sýr pimento chladnutím tvrdne; nechte ho 30 minut odpočívat při pokojové teplotě, aby změkl.