Domácí Labneh

Pokud ještě nevyrábíte Labneh, je nejvyšší čas začít. Tento krémový, pikantní jogurtový sýr se připravuje z pouhých dvou jednoduchých ingrediencí.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Přídavný čas: 24 hodin
  • Celkem: 24 hodin a 5 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kelímek plnotučného řeckého jogurtu
  • vrchovatá 1/4 lžičky mořské soli

Na podávání:

  • extra panenský olivový olej na pokapání
  • Drcené pistácie, citronová kůra nebo vločky červené papriky
  • čerstvé lístky máty
  • křupavá zelenina, pita nebo krekry

Postup

  1. V malé misce smíchejte jogurt a sůl.
  2. Směs naberte na vrstvu tenkého plátna (nebo na 2 vrstvy, podle tloušťky jogurtu).
  3. Okraje plátna svažte k sobě, ovažte ho kolem dřevěné lžíce a položte lžíci přes horní část středně velké mísy tak, aby labneh visel uprostřed, avšak nedotýkal se dna mísy.
  4. Přes noc nechte vychladnout.
  5. Labneh vyjměte ze sýrového plátna.
  6. Přendejte do mísy a podávejte jako pomazánku s požadovanými přílohami a zeleninou, pitou nebo krekry k namáčení.
  7. Lze jej také dát do salátů, pizzu nebo chléb jako měkký kozí sýr.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang