Recept na nejlepší italskou polévku s tortellini

Knedlíčky, nudle a noky do polévekPolévkyZeleninové polévky
Italská polévka s tortellini

Toto recept na vynikající polévku tortellini. Je rychlá na přípravu během rušného večera a plná zdravých a chutných ingrediencí.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 40 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 350 g italské krůtí klobásy, odstraněná střívka
  • 1 středně velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 6 stroužků česneku, mletých
  • 2 plechovky kuřecího vývaru se sníženým obsahem sodíku
  • 1 a 3/4 šálku vody
  • 1 plechovka nakrájených rajčat, nerozpuštěná
  • 1 balení chlazených sýrových tortellini
  • 1 balení čerstvého baby špenátu, nahrubo nasekaného
  • 2 a 1/4 lžičky mleté čerstvé bazalky nebo 3/4 lžičky sušené bazalky
  • 1/4 lžičky pepře
  • špetka drcených vloček drcené červené papriky
  • drcený parmezán – volitelně

Postup

  1. Klobásu rozdrobte do holandské trouby a přidejte cibuli.
  2. Vařte a míchejte na mírném ohni, dokud maso nezrůžoví.
  3. Přidejte česnek a vařte ještě 1 minutu.
  4. Vmíchejte vývar, vodu a rajčata.
  5. Přiveďte k varu.
  6. Přidejte tortellini a znovu přiveďte k varu.
  7. Za občasného míchání vařte 5-8 minut nebo dokud nejsou téměř měkké.
  8. Snižte teplotu a přidejte špenát, bazalku, pepř a vločky papriky.
  9. Vařte ještě 2-3 minuty nebo dokud špenát nezvadne a tortellini nezměknou.
  10. V případě potřeby podávejte se sýrem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang