veprove-knedliky

Tyto chutné vepřové knedlíčky vařené v páře jsou ideálním předkrmem na večírek nebo je můžete podávat jako hlavní jídlo. Podávejte s omáčkou hoisin, pálivou čínskou hořčicí a opečenými sezamovými semínky.

Ingredience

  • 100 wontonových obalů (9 cm čtvercových)
  • 850 g mletého vepřového masa
  • 1 lžíce mletého čerstvého kořene zázvoru
  • 4 stroužky česneku, mleté
  • 2 lžíce zelené cibule nakrájené na tenké plátky
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce sezamového oleje
  • 1 rozšlehané vejce
  • 5 šálků jemně nakrouhaného čínského zelí

Recept je na 10 porcí.

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte vepřové maso, zázvor, česnek, zelenou cibuli, sójovou omáčku, sezamový olej, vejce a zelí.
  2. Míchejte, dokud se dobře nepromísí.
  3. Na každou kůži wontonu dejte 1 vrchovatou lžičku vepřové náplně.
  4. Okraje navlhčete vodou a přehněte je tak, aby vznikl trojúhelníkový tvar.
  5. Okraje mírně srolujte, aby se náplň uzavřela.
  6. Knedlíky odložíme na lehce pomoučený povrch, dokud nebudou připravené k vaření.
  7. Knedlíky naaranžujte do zakrytého bambusového nebo kovového pařáku tak, aby se nedotýkaly a neslepily se.
  8. Vařte je v páře 15 minut nebo dokud není vepřové maso uvařené.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang