
Ingredience:
- 1 králík
- 100 g slaniny
- 1 citron
- 1 lžíce koření na zvěřinu (jalovec, bobkový list, tymián)
- citronová kůra
- 2 cibule
- sůl
- 1 bobkový list
- 100 ml bílého vína
Postup:
Přibližně půlkou slaniny prošpikujeme králičí maso, zakapeme citronovou šťávou a posypeme kořením a citronovou kůrou.
Maso položíme na kus alobalu, obložíme na kolečka nakrájenou cibulí, zabalíme a dáme uležet do lednice.
Druhý den rozškvaříme zbylou slaninu na pekáči, položíme na ni rozbalené maso, osolíme, přidáme bobkový list, podlijeme a pečeme doměkka ve vyhřáté troubě.
Maso během pečení často poléváme šťávou. Hotové maso vyjmeme, šťávu rozředíme vodou, povaříme, důkladně rozmícháme nebo rozmixujeme, přilejeme víno a vzniklou omáčkou poléváme porcovaného pečeného králíka.
Na talíři zdobíme jeřabinami nebo brusinkami. Králíka pečeného na divoko podáváme s bramborem.
Tady tip na další výborný kulinářský kousek, ze zvěřiny lze připravit domácí zvěřinovou paštiku do skleničky.