Recept – králík pečený na divoko

Hlavní jídlaMasoUzeninyVíno

Ingredience:

  • 1 králík
  • 100 g slaniny
  • 1 citron
  • 1 lžíce koření na zvěřinu (jalovec, bobkový list, tymián)
  • citronová kůra
  • 2 cibule
  • sůl
  • 1 bobkový list
  • 100 ml bílého vína

Postup:

Přibližně půlkou slaniny prošpikujeme králičí maso, zakapeme citronovou šťávou a posypeme kořením a citronovou kůrou.

Maso položíme na kus alobalu, obložíme na kolečka nakrájenou cibulí, zabalíme a dáme uležet do lednice.

Druhý den rozškvaříme zbylou slaninu na pekáči, položíme na ni rozbalené maso, osolíme, přidáme bobkový list, podlijeme a pečeme doměkka ve vyhřáté troubě.

Maso během pečení často poléváme šťávou. Hotové maso vyjmeme, šťávu rozředíme vodou, povaříme, důkladně rozmícháme nebo rozmixujeme, přilejeme víno a vzniklou omáčkou poléváme porcovaného pečeného králíka.

Na talíři zdobíme jeřabinami nebo brusinkami. Králíka pečeného na divoko podáváme s bramborem.

Tady tip na další výborný kulinářský kousek, ze zvěřiny lze připravit domácí zvěřinovou paštiku do skleničky.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang