Recept na jalapeños plněné sýrem ve slanině

PředkrmyZeleninová jídla
Jalapeños

Rozpůlené papričky jalapeños plněné smetanovým a strouhaným sýrem, paprikou a česnekem a obalené křupavou slaninou.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 45 minut
  • Počet porcí: 24

Ingredience

  • 12 čerstvých papriček jalapeño
  • 230 g smetanového sýra, změklého na pokojovou teplotu
  • 1 šálek rozdrobeného sýra čedar
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 12 plátků slaniny rozkrojených na polovinu
  • 24 párátek

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Velký plech vyložte pečicím papírem (nejlépe se čistí) nebo silikonovou podložkou na pečení.
  3. Na plech umístěte mřížku na pečení. Odložte stranou.
  4. Papričky jalapeño podélně rozřízněte napůl. Odstraňte semínka a středovou blánu.
  5. Odložte stranou.
  6. Pomocí ručního nebo stojanového mixéru s pádlovým nástavcem vyšlehejte smetanový sýr, sýr čedar, česnek a papriku dohromady, dokud se nespojí.
  7. Můžete to také udělat ručně pomocí gumové stěrky.
  8. Osolte podle chuti.
  9. Náplň rovnoměrně rozdělte na všech 24 půlek jalapeño.
  10. Každé plněné jalapeño obalte půlkou plátku slaniny a doprostřed zapíchněte párátko, aby slanina zůstala na místě.
  11. Každou z nich položte na pečicí mřížku a pečte 25-28 minut nebo dokud slanina není křupavá podle vašich představ.
  12. hned podávejte.
  13. Zbytky přikryjte a uchovávejte v chladničce až 4 dny.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang