plnene-jalapenos

Tyto plněné pečené papričky jalapeňos jsou skvělým pokrmem na párty, k večeři či na lehký brunch.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 35 minut

Ingredience

  • 12 velkých paprik jalapeño
  • 420 g smetanového sýra pokojové teploty
  • ¼ šálku nasekaného čerstvého koriandru plus 1 lžíce na ozdobu
  • ¼ šálku nasekané zelené cibule a 1 lžíce na ozdobu
  • ¼ lžičky česnekového prášku
  • ¼ lžičky cibulového prášku
  • ¼ lžičky jemné mořské soli
  • ⅓ šálku strouhaného ostrého sýru čedar
  • 2 lžíce rozdrobeného sýru feta, volitelně
  • 1 velká hrst bramborových lupínků

Postup

  1. Předehřejte troubu na 205 °C a velký plech s okrajem vyložte pergamenovým papírem pro snadnější čištění. Z každé papriky podélně odřízněte třetinu. Malou lžičkou vydlabejte z každé papriky semínka a blány a tyto kousky vyhoďte.
  2. V míse smíchejte smetanový sýr, ¼ šálku nasekaného koriandru a zelené cibule, česnekový prášek, cibulový prášek a sůl. Promíchejte.
  3. Papriky naplňte směsí smetanového sýru (možná vám zbyde malé množství). Na každou papriku položte podélně malý kopeček sýru.
  4. Pečte 10 až 13 minut, dokud sýr nezačne bublat a nezezlátne.
  5. Mezitím dejte velkou hrst chipsů do kuchyňského robotu a zpracovávejte je, dokud se nerozpadnou na malé kousky (nebo je můžete rozdrtit pod válečkem). Do chipsů vmíchejte fetu, pokud ji používáte, a zbývající 1 lžíci koriandru a zelené cibulky.
  6. Přeneste papričky do velké servírovací misky a každou papriku posypte rozdrcenou směsí chipsů. Podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang