Recept na nejlepší karamelky

DezertySladká jídla
Karamelky

Příprava skvělých karamelek vám nezabere ani hodinu.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 40 minut
  • Počet porcí: 60

Ingredience

  • hustá smetana ke šlehání
  • 2 šálky bílého cukru
  • 1 šálek baleného hnědého cukru
  • 1 šálek másla
  • 1 šálek kukuřičného sirupu
  • 1 šálek odpařeného mléka
  • 1 a ¼ lžičky vanilkového extraktu

Postup

  1. Vymažte pekáč o rozměrech 30 x 38 cm a dejte ho stranou.
  2. Na středně velký hrnec připevněte teploměr na cukroví.
  3. Do připraveného hrnce dejte smetanu ke šlehání, bílý cukr, hnědý cukr, máslo, kukuřičný sirup a odpařené mléko.
  4. Směs vařte a míchejte na mírném ohni, dokud teplota nedosáhne 120 °C.
  5. Odstavte hrnec z ohně.
  6. Vmíchejte vanilku.
  7. Směs nalijte do připravené nádoby a nechte ji zcela vychladnout.
  8. Nakrájejte karamel na 60 malých čtverečků.
  9. Zabalte je do voskovaného papíru pro skladování.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang