Keto tlusté bomby – recept

CukrovíNepečené cukroví
keto-tluste-bomby-9730094

Úžasně krátký seznam ingrediencí a desetiminutová příprava dělají z těchto čokoládových bomb s arašídovým máslem jednu z nejjednodušších keto pochoutek

Jednou z nejlepších věcí na tomto receptu je velmi krátký seznam ingrediencí – k přípravě této chutné pochoutky budete potřebovat pouze tři ingredience.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Celkem: 10 minut

Odborná rada

Pokud byste raději použili granulované sladidlo, měli byste použít práškové sladidlo, jinak budou mít pochoutky zrnitý pocit v ústech. A do směsi budete muset přidat trochu vody, aby nebyla příliš suchá a křídová.

Fungují 2 lžíce vody. Začněte však s jednou lžící, dobře ji do těsta vmíchejte a pak se rozhodněte, zda chcete přidat další. Vaším cílem je mít hladké těsto, které můžete tvarovat rukama.

Varianty

  • Místo arašídového másla můžete použít jakékoli přírodní ořechové máslo, které máte rádi. Chuť sice nebude stejná, ale i tak bude velmi dobrá.
  • Jak bylo uvedeno výše, místo stévie můžete použít práškové sladidlo.
  • Můžete přidat malé množství vanilkového extraktu – zkuste ¼ lžičky.

Ingredience

  • ½ šálku přírodního krémového arašídového másla
  • 1 lžička glyceritu stévie
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • špetka mořské soli
  • 1-2 lžíce vody

Postup

  1. Do středně velké mísy přidejte arašídové máslo, sladidlo a kakaový prášek.
  2. Pokud používáte práškové sladidlo, musíte přidat také 1-2 lžíce vody. I v případě použití stévie budete možná muset přidat lžičku vody.
  3. Přísady rozmixujte vidličkou nebo gumovou stěrkou dohladka.
  4. Směs bude velmi hustá.
  5. Směs rozdělte pomocí malé naběračky na sušenky (2 polévkové lžíce) a pak každou část vytvarujte rukama do hladké kuličky.
  6. Pokud jste použili stévii, měli byste získat 6 kuliček.
  7. Při použití práškového sladidla by jich mělo být 7.
  8. Tlusté bomby skladujte ve vzduchotěsné nádobě na kuchyňské lince.
  9. Pokud je ve vaší kuchyni velmi teplo, možná je budete muset skladovat v lednici.
  10. Pokud tak učiníte, vyjměte je z lednice hodinu předtím, než si na nich pochutnáte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang