Recept na klasickou ovesnou kaši

Sladká jídlaSladké kašeSnídaně
klasicka-ovesna-kase

Tento recept na ovesnou kaši se může stát vaším základním ranním pokrmem pro sytou a zdravou snídani s trochou mléka a přílohami podle vašeho výběru.

Ingredience

  • 1 hrnek vody nebo nízkotučného mléka
  • Špetka soli
  • ½ hrnku ovesných vloček
  • 2 lžíce nízkotučného mléka na podávání
  • 1 až 2 lžičky medu nebo třtinového cukru na podávání
  • Špetka skořice

Postup

  1. V malém hrnci smíchejte vodu (nebo mléko) a sůl a přiveďte k varu. Vmíchejte ovesné vločky a snižte teplotu a za občasného míchání vařte 5 minut.
  2. Odstavte z ohně, přikryjte a nechte 2 až 3 minuty stát.
  3. Podle chuti dochuťte mlékem, sladidlem, skořicí, sušeným ovocem nebo ořechy.
IngredienceRecept

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang