Recept na nejlepší krevetovou pizzu

KrevetyMořské plodyPizza
Krevetová pizza (se 3 sýry)

Tento recept na krevetovou pizzu je plný velké chuti, krevet a 3 sýrů. Je česneková, krémová a je to naprostá lahůdka pro všechny.

Příprava

  • Příprava: 1 hodina
  • Vaření: 5 minut
  • Celkem: 1 hodina 5 minut
  • Počet porcí: 8 (1 pizza)

Ingredience

  • 1 těsto na pizzu
  • 250 g středně velkých krevet, zbavených kůže a oloupaných
  • ¼ lžičky plus ⅛ lžičky soli, rozděleno
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • ½ šálku plnotučného mléčného sýra ricotta
  • čerstvě mletý černý pepř
  • ½ šálku strouhaného sýra mozzarella
  • ¼ šálku drceného parmezánu
  • nasekaná petržel na ozdobu

Postup

  1. Vložte kámen na pizzu do trouby a předehřejte ji na 260 °C.
  2. Pokud kámen na pizzu nemáte, můžete pizzu připravit na plechu.
  3. Pokud jsou krevety mražené, rozmrazte je předem. Česnek rozmělněte. Krevety osušte.
  4. Ve středně velké míse smíchejte krevety s prolisovaným česnekem a ¼ lžičky soli.
  5. Na středně velké pánvi rozehřejte máslo na středně vysokou teplotu.
  6. Krevety smažte 1 až 2 minuty z každé strany, dokud nejsou neprůhledné a propečené, a otáčejte je kleštěmi.
  7. Po upečení krevety přendejte do mísy.
  8. V malé misce smíchejte ricottu se ⅛ lžičkou košer soli a čerstvě mletým pepřem.
  9. Upečte pizzu: Těsto roztáhněte do kruhu. Poté těsto opatrně položte na desku na pizzu.
  10. Pokud nemáte k dispozici mřížku na pizzu, můžete použít plech bez okraje nebo zadní stranu plechu s okrajem.
  11. Na těsto rozetřete ochucenou ricottu a poté ¼ hrnku sýra mozzarella.
  12. Přidejte krevety, přičemž máslo si nechte na dně mísy.
  13. Navrch dejte zbývající ¼ hrnku sýra mozzarella a parmezán.
  14. Přidejte kapku rezervovaného másla (použijte asi polovinu).
  15. Pomocí škrabky na pizzu opatrně přeneste pizzu na předehřátý pizza kámen.
  16. Pizzu pečte, dokud sýr a kůrka pěkně nezhnědnou, asi 5 až 7 minut v troubě (nebo 1 minutu v peci na pizzu).
  17. Navrch přidejte nasekanou petrželku.
  18. Nakrájejte na kousky a ihned podávejte (nejjednodušší je krájet nožem, aby se krevety prořízly).
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang