Báječný recept na kokosové krevety

Hlavní jídlaKrevetyMořské plody
kokosove-krevety-6045900

Tyto kokosové krevety jsou před smažením obaleny v těstíčku z kokosového piva. Podávejte teplé s oblíbenou omáčkou.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Čas navíc: 30 minut
  • Celkem: 55 minut
  • Počet porcí: 6 porcí

Ingredience

  • ¾ hrnku polohrubé mouky
  • ⅔ šálku piva
  • 1 velké vejce
  • 1 a ½ lžičky prášku do pečiva
  • 2 šálky kokosových vloček
  • 24 středně velkých syrových krevet, bez skořápky, zbavených kostí a ocásků
  • 3 šálky oleje na smažení

Postup

  1. Plech na pečení vyložte pečícím papírem a dejte stranou.
  2. Ve středně velké míse vyšlehejte 1/2 hrnku mouky, pivo, vejce a prášek do pečiva dohladka.
  3. Kokos a zbývající 1/4 hrnku mouky dejte do dvou oddělených misek.
  4. Krevety po jedné držte za ocas a obalujte je v mouce, přebytečnou mouku setřeste.
  5. Namočte je do pivního těsta a nechte přebytečné množství odkapat.
  6. Obalte je v kokosu a položte na připravený plech.
  7. Uložte na 30 minut do lednice.
  8. Rozehřejte olej ve fritéze nebo na velké pánvi.
  9. Krevety smažte v horkém oleji po dávkách, jednou je otočte a smažte je 2 až 3 minuty dozlatova.
  10. Pomocí kleští vyjměte krevety na papírové utěrky a nechte je okapat.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang