Recept na nejlepší kuře na medu

Hlavní jídlaKuřecí masoMaso
Kuře na medu

Kuře na medu je lehké jídlo, na kterém si všichni pochutnají. Podávejte s rýží vařenou v páře.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • ¼ šálku medu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • ⅛ lžička paprikových vloček (chilli směs)
  • 1 a ½ lžíce olivového oleje
  • 2 poloviny kuřecích prsou bez kůže a kostí, nakrájené na kousky velikosti sousta

Postup

  1. V misce prošlehejte med, sójovou omáčku a chilli vločky. Dejte stranou.
  2. Na pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej.
  3. Kuřecí maso na něm smažte a míchejte, dokud lehce nezhnědne, asi 5 minut.
  4. Do pánve vlijte medovou směs.
  5. Pokračujte ve vaření a míchání, dokud kuře není uprostřed růžové a omáčka nezhoustne, dalších asi 5 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang