Recept na nejlepší pomalu vařené kuřecí maso

Hlavní jídlaKuřecí masoMaso
Pomalu vařené kuřecí maso

Toto pomalu vařené kuře se nejlépe podává v housce nebo s rýží a je to jednoduchý pokrm pro rodinnou večeři.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 6 hodin 15 minut
  • Celkem: 6 hodin 20 minut
  • Počet porcí: 8 až 10

Ingredience

  • 2 lžíce rostlinného nebo řepkového oleje
  • 10 až 12 kuřecích stehen bez kůže a kostí
  • 2 červené cibule, rozpůlené a nakrájené na plátky
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 2 lžičky papriky
  • 2 lžíce pasty chipotle
  • 250 ml passaty
  • 100 g barbecue omáčky
  • 1 lžíce světle hnědého měkkého cukru
  • 1 limetka, odšťavněná
  • hamburgerové housky, taco mušle, brambory nebo rýže, listy koriandru, chilli papričky zbavené semínek a nakrájené na plátky a guacamole k podávání – volitelně

Postup

  1. Zahřejte pomalý hrnec na nízkou teplotu a na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje.
  2. Kuřecí maso opékejte po částech a postupně ho přendávejte do pomalého hrnce.
  3. Do pánve přidejte zbývající olej a 5 minut smažte cibuli, nebo dokud nezměkne, pak vmíchejte česnek a papriku a smažte další minutu.
  4. Překlopte ji do pomalého hrnce, pak v pánvi rozkvedlejte 100 ml vody a přilijte ji také.
  5. Přidejte chipotle, passatu, barbecue omáčku, cukr a limetkovou šťávu, okořeňte a promíchejte.
  6. Přikryjte a vařte 6-8 hodin, dokud kuře nebude opravdu měkké.
  7. Pomocí dvou vidliček kuřecí maso protřepejte omáčkou.
  8. Podávejte v houskách, taco mušlích, s bramborami nebo rýží, případně s lístky koriandru, chilli papričkami a guacamole.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang