Recept na kuře na pivní plechovce

GrilováníKuřecí maso

Podle tohoto receptu na kuře z pivní plechovky získáte lahodně šťavnaté kuře. Je ideální pro grilování v horkém letním dni. Druhou polovinu plechovky piva můžete vychutnat při přípravě večeře.

Ingredience

  • ⅓ hrnku hnědého cukru
  • 2 lžíce chilli
  • 2 lžíce papriky
  • 2 lžičky sušené hořčice
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • ½ plechovky piva
  • 1 celé kuře

Postup

  1. Předehřejte venkovní gril na středně vysokou teplotu, asi 190 °C.
  2. V malé misce smíchejte hnědý cukr, chilli, papriku, sušenou hořčici, sůl a černý pepř. Do středu talíře položte do poloviny naplněnou plechovku piva.
  3. Kuře opláchněte pod tekoucí vodou a osušte. Do horní dutiny kuřete nasypte 1 lžičku směsi koření.
  4. Celé kuře položte na plechovku s pivem tak, aby nohy byly u dna, držte je ve svislé poloze. Zbylou směsí koření potřete celý povrch kuřete.
  5. Kuře postavené na plechovce položte přímo na předehřátý gril. Zavřete víko a grilujte kuře, dokud není u kosti růžové a šťáva není čirá, přibližně 1 hodinu a 15 minut. Teploměr s okamžitým měřením zapíchnutý do nejsilnější části stehna v blízkosti kosti by měl ukazovat 74 °C.
  6. Vyjměte kuře z grilu a vyhoďte plechovku piva. Přikryjte kuře zdvojeným plátem alobalu a před krájením jej nechte 10 minut odpočívat v teple.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang