gyros-2

Recept na řeckou klasiku s omáčkou z řeckého jogurtu.

Ingredience

  • 1 kg kuřecích stehenních řízků
  • 3 velké stroužky česneku
  • 1 lžíce vinného octa
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce řeckého jogurtu
  • 1 a 1/2 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžička soli
  • pepř
  • 2 okurky
  • 1 a 1/4 hrnku řeckého jogurtu, nejlépe plnotučného
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1/4 lžičky soli
  • černý pepř
  • 3 rajčata
  • 3 okurky
  • 0,5 červené cibule
  • sůl a pepř
  • česnek
  • pita chléb

Postup

  1. Česnek, vinný ocet, citronovou šťávu, olivový olej, jogurt, oregano a sůl dejte do sáčku se zipem a promíchejte je. Přidejte kuře do zipového sáčku a promíchejte, aby se pokrylo marinádou. Marinujte nejméně 2 hodiny.
  2. Okurku podélně rozkrojte na polovinu. Pomocí čajové lžičky vyškrábněte vodnatá semínka. Okurku nahrubo nastrouhejte, poté ji zabalte do papírové utěrky nebo ručníku a vymačkejte, abyste odstranili přebytečnou vodu.
  3. Okurku vložte do mísy. Přidejte jogurt, olej, citronovou šťávu, česnek sůl a pepř a promíchejte. Odstavte alespoň na 20 minut, aby se chutě spojily.
  4. Rajčata a okurku s cibulí nakrájejte a ochuťte solí pepřem a česnekem.
  5. Vyjměte kuře z marinády a opékejte z každé strany, dokud není propečené. Vezměte si pita chléb a položte na něj trochu salátu, na něj kuřecí maso a tzatziki a chléb srolujte.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang