Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Doba vaření: 20 minut
  • Počet porcí: 6
  • Obtížnost: Snadné

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 kg kuřecích prsou bez kůže
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce směsi koření taco nebo kajún
  • 1 velká cibule nakrájená na polovinu a poté na plátky
  • 1 zelená paprika zbavená semínek a nakrájená na proužky
  • 1 červená paprika zbavená semínek a nakrájená na proužky
  • 1 žlutá paprika
  • 12 lžic másla na smažení
  • 12 velkých moučných tortill
  • 2,5 šálku strouhaného sýra

Salsa Pico de Gallo

  • 12 mírně nezralých rajčat
  • 3 žluté nebo červené cibule
  • 2 šálky čerstvých koriandrových listů
  • 2-3 papričky jalapeňos
  • 1 limetka
  • sůl

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje. Kuře posypeme solí, pepřem a kořením taco. Přidáme kuře na pánev a smažíme ho na středním ohni asi 4 minuty z každé strany dokud nebude hotové.
  2. Vyjmeme kuře z pánve, nakrájíme ho na kostičky a odložíme stranou.
  3. Do pánve na vysokém ohni přidáme zbývající 1 lžíci olivového oleje. Vhodíme cibuli a papriky a restujeme 3-4 minuty dokud papriky nezískají několik tmavě hnědých míst. Vyjmeme je a dáme stranou.
  4. Na samotné pánvi nebo roštu na středním ohni osmahneme 1/2 lžíce másla a položíme na ni moučnou tortillu. Poté sestavíme quesadilly tak, že na spodní tortillu položíme nastrouhaný sýr a na něj naaranžujeme kuřecí maso a vařené papriky.
  5. Navrch dáme ještě trochu strouhaného sýra a přiklopíme druhou tortillou.
  6. Když je tortilla z jedné strany zlatavá, opatrně quesadillu otočíme na druhou stranu a současně přidáme na pánev další 1/2 lžíci másla. Pokračujeme v pečení, dokud není i druhá strana zlatavá. Postup opakujeme se zbývajícími tortillami a náplněmi.
  7. Každou quesadillu nakrájíme a podáváme se salsou Pico de Gallo.

Salsa Pico de Gallo

  1. Nakrájíme stejné množství rajčat a cibule na kostičky. Koriandr nasekáme nahrubo.
  2. Nyní nakrájíme 1 nebo 2 jalapeňos papričky na poloviny. Lžící vyškrábneme semínka. Pokud máte rádi pálivé věci, ponecháme část bílých blan. Jalapeňos nakrájíme na velmi jemné kostičky. Nyní přidáme všechny čtyři ingredience do mísy.
  3. Rozkrojíme limetku napůl a vymačkáme do mísy šťávu z poloviny limetky. Posypeme solí a promícháme, dokud se nespojí. Nezapomeneme salsu ochutnat a upravit koření, případně přidat sůl nebo více nakrájených jalapeňos.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang