Recept na kuřecí Taco polévku z pomalého hrnce

FazoleLuštěninové polévkyPolévkyZeleninové polévky
kureci-taco-polevka

Tato kuřecí polévka taco je podobná chilli polévce a chutná báječně. Podávejte v miskách s rozdrcenými tortillovými chipsy.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 7 hodin
  • Celkem: 7 hodin a 15 minut

Ingredience

  • 2 plechovky nakrájených rajčat se zelenými chilli papričkami
  • 1 plechovka chilli fazolí
  • 1 plechovka černých fazolí
  • 1 plechovka kukuřice, odkapaná
  • 1 plechovka nebo láhev piva
  • 1 plechovka rajčatové omáčky
  • 1 nakrájená cibule
  • 1 balení koření na taco
  • 3 celá kuřecí prsa bez kůže a kostí
  • 1 balení strouhaného sýra čedar
  • 1 balení zakysané smetany
  • 1 hrnek drcených tortillových chipsů

Postup

  1. Do pomalého hrnce dejte nakrájená rajčata, chilli fazole, černé fazole, kukuřici, pivo, rajčatovou omáčku a cibuli.
  2. Přidejte koření taco a promíchejte. Položte na ně kuřecí prsa a mírně je přitlačte, aby byla zakrytá.
  3. Přikryjte a vařte na nízkém stupni po dobu 5 hodin.
  4. Přeneste kuřecí prsa na prkénko a nechte je vychladnout tak dlouho, aby se s nimi dalo manipulovat; kuřecí maso rozdrobte dvěma vidličkami a přidejte zpět do polévky.
  5. Přikryjte a pokračujte ve vaření po dobu 2 hodin.
  6. Podávejte v miskách posypané rozdrobeným sýrem čedar, kopečkem zakysané smetany a rozdrcenými tortillovými chipsy.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang