Recept na nejlepší rýži s fazolemi

FazoleRýžeZeleninová jídla
Rýže s fazolemi

Rýži a fazole podávejte jako přílohu ke kuřeti na karibský způsob nebo k jinému grilovanému masu.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 25 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 400 g propláchnuté a okapané plechovky ledvinových fazolí
  • 400 ml plechovky nízkotučného kokosového mléka
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • ½ lžičky mletého nového koření
  • 6 jarních cibulek nakrájených na plátky
  • 200 g dlouhozrnné rýže

Postup

  1. Fazole, kokosové mléko, tymián, nové koření, 4 jarní cibulky a 100 ml vody dejte do hrnce a přiveďte k varu.
  2. Dochutíme solí a černým pepřem.
  3. Rýži několikrát propláchněte v sítku, dokud voda nepoteče.
  4. Přendejte ji do hrnce a za občasného míchání vařte 10 minut na mírném ohni, poté teplotu snižte.
  5. Přiklopte pokličkou a vařte dalších 5 minut, dokud zrnka nezměknou a tekutina se nevstřebá.
  6. Před podáváním rýži načechrejte vidličkou a posypte ji odloženou jarní cibulkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang