Štrúdly

Štrúdly patří mezi lahodné klasické české moučníky, které se dají péct po celý rok a pokud se jí ještě teplé, tak i příjemně zahřejí.

Štrúdly jsou klasicky dělané z listového nebo taženého těsta, které je plněné jablky, skořicí, cukrem a může být doplněno také o rozinky, ořechy či strouhanku. Vynikající jsou také naplněné pudinkem či tvarohem a jiným ovocem, jako jsou například  jahody či maliny.

Teplý štrúdl je skvělý podávat s vanilkovou zmrzlinou či vanilkovou omáčkou.

Mimo sladké štrúdly se také připravují i slané štrúdly, které mívají náplň jako pizza. Ovšem, každý si může do slaného štrúdlu dát suroviny, jaké má rád, nejčastěji se využívají šunky, uzeniny, sýry, kečup nebo špenát.

Další kategorie

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang