
Hotovo do 15 minut – Toast „jablkový štrúdl“
Jeden z rodinných favoritů – příprava trvá 15 minut i s konzumací. Děti ho milují,...
Štrúdly patří mezi lahodné klasické české moučníky, které se dají péct po celý rok a pokud se jí ještě teplé, tak i příjemně zahřejí.
Štrúdly jsou klasicky dělané z listového nebo taženého těsta, které je plněné jablky, skořicí, cukrem a může být doplněno také o rozinky, ořechy či strouhanku. Vynikající jsou také naplněné pudinkem či tvarohem a jiným ovocem, jako jsou například jahody či maliny.
Teplý štrúdl je skvělý podávat s vanilkovou zmrzlinou či vanilkovou omáčkou.
Mimo sladké štrúdly se také připravují i slané štrúdly, které mívají náplň jako pizza. Ovšem, každý si může do slaného štrúdlu dát suroviny, jaké má rád, nejčastěji se využívají šunky, uzeniny, sýry, kečup nebo špenát.
Hotovo do 15 minut – Toast „jablkový štrúdl“
Jeden z rodinných favoritů – příprava trvá 15 minut i s konzumací. Děti ho milují,...
Sladká tečka
Je dobré mít zásobu několika rychlých a jednoduchých receptů na sladké dezerty či pečivo...
Závin z jogurtovo-špaldového těsta s jablky, hruškami, sušeným ovocem a ořechy
Nerada se opakuju, ale moje tělo zřejmě opět napadla a osídlila tlupa záškodníků. Svýma...
Zeleninový štrúdl bez smetany a sýra
Máte doma listové těsto a nějakou tu zeleninu? Vyzkoušejte recept na zeleninový štrúdl,...
Závin z jogurtového těsta 2x jinak – mák s hruškou a třešněmi vs. jablečná klasika
Závin je v naší rodině velice oblíbený a ani já nejsem výjimka, která ho vždy milovala a...
Recept – jablečný, jablkový závin
Ingredience: 350 g hladké mouky1 vrchovatá lžíce sádla nebo ztuženého tuku1 vejce1...
© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang