Mrkvovo-zázvorová polévka – recept

Krémové polévkyPolévkyZeleninové polévky
mrkvovo-zazvorova-polevka-4955911

Tato mrkvovo-zázvorová polévka ze 7 ingrediencí je jedním z nejoblíbenějších receptů, jak si zpříjemnit chladné dny. Je to krémová a osvěžující polévka, která uspokojí a zútulní vaši domácnost.

S čím podávat

Z této mrkvové polévky můžete jednoduše udělat plnohodnotné jídlo, když ji podáte s kapustovým salátem ze zbytků hnědé rýže, několika kousků mrkve, sušených brusinek, kapky olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře. Na toast ještě rozmačkejte avokádo a posypte ho kopečky pesta.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 46 minut
  • Počet porcí: 4 porce

Ingredience

  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/2 střední žluté cibule, nakrájené nadrobno
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 3 rozetřené stroužky česneku
  • 450 g nahrubo nakrájené mrkve
  • 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 3 šálky zeleninového vývaru
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 1 lžička javorového sirupu
  • kokosové mléko na ozdobu

Postup

  1. Olej rozehřejte ve velkém hrnci na středním plameni.
  2. Přidejte cibuli, sůl a pepř a za občasného míchání vařte do změknutí asi 8 minut.
  3. Do hrnce přidejte rozmačkané stroužky česneku a mrkev a za občasného míchání vařte dalších 8 minut.
  4. Vmíchejte zázvor, jablečný ocet a vývar.
  5. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a vařte 30 minut.
  6. Nechte mírně vychladnout.
  7. Rozmixujte do hladka.
  8. Pokud je polévka příliš hustá, přidejte trochu vody.
  9. Pokud chcete polévku trochu sladší, přidejte javorový sirup.
  10. V případě potřeby podávejte s kapkou kokosového mléka.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang