Recept na nejlepší kalamáry

ChobotniceHlavní jídlaKalamáryMořské plody
Kalamáry

Jedná se o vynikající, velmi snadný, rychlý, avšak mírně nákladný recept.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 10

Ingredience

  • 3 šálky rostlinného oleje
  • ¼ šálku hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sušeného oregana
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 12 olihní (chobotnic), očištěných a nakrájených na kolečka
  • 1 citron – nakrájený na klínky, na ozdobu

Postup

  1. V těžké hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejte olej. Olej by měl být zahřátý na 180 °C.
  2. Ve středně velké míse smíchejte mouku, sůl, oregano a černý pepř.
  3. Olihně obalte ve směsi mouky a koření.
  4. Olihně vložte do oleje na 2 až 3 minuty nebo dokud nezhnědnou.
  5. Pozor na přepečení, olihně budou tvrdé, pokud se přepečou.
  6. Osušte je na papírových utěrkách.
  7. Podávejte s plátky citronu.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang