Recept na obrácený broskvový dort

DezertyDortyOvocné dortySladká jídla
Broskvový dort

Obrácený broskvový dort připravíte během hodiny.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Pečení: 45 minut
  • Celkem: 1 hodina
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 3/4 hrnku změklého másla, rozděleno
  • 1/2 šálku hnědého cukru
  • 2 šálky nakrájených oloupaných čerstvých broskví
  • 3/4 šálku cukru
  • 1 velké vejce, pokojová teplota
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 a 1/4 šálku hladké mouky
  • 1 a 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 šálku 2 % mléka

Postup

  1. Rozpusťte 1/4 šálku másla.
  2. Nalijte ho do nevymazané 23centimetrové kulaté formy.
  3. Posypte hnědým cukrem. Na cukr naaranžujte plátky broskví v jedné vrstvě.
  4. Ve velké míse utřete cukr a zbývající máslo do světlé a nadýchané pěny, 5-7 minut.
  5. Vmíchejte vejce a vanilku.
  6. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
  7. Střídavě s mlékem přidávejte do smetanové směsi a po každém přidání dobře vyšlehejte.
  8. Lžící přelijte broskve.
  9. Pečte při 175 °C, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá, 45-50 minut.
  10. Před překlopením na talíř nechte 10 minut vychladnout. Podávejte teplé.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang