Omáčka Romesco – snadný recept

OmáčkyOmáčky a dipyStudená kuchyněStudené omáčky
omacka-romesco-snadny-recept

Jak připravit omáčku Romesco? Možná vás překvapí, jak snadno a relativně rychle si tuto lahodnou omáčku připravíte s naším receptem.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Celkem: 5 minut

Ingredience

  • Jedna sklenice pečených červených paprik
  • ½ šálku syrových nebo pražených mandlí (nesolených)
  • ¼ šálku sušených rajčat v oleji, opláchnutých a okapaných
  • 2 středně velké až velké stroužky česneku, oloupané a rozčtvrcené
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 lžička uzené papriky
  • ½ lžičky jemné mořské soli, podle chuti
  • ¼ lžičky kajenského pepře
  • ½ šálku extra panenského olivového oleje

Postup

  1. V mixéru nebo kuchyňském robotu smíchejte vše kromě olivového oleje. Pevně připevněte víko a mixujte, přičemž začněte na nízké otáčky a postupně zvyšujte.
  2. Jakmile jsou ingredience z větší části rozmixované, začněte za chodu mixéru přilévat olivový olej. Mixujte, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
  3. Ochutnejte a přidejte další sůl (až ¼ čajové lžičky). Podávejte ihned nebo uchovávejte ve sklenici v chladničce po dobu 7 až 10 dní.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang