Pistáciový salát – recept

Ovocné salátyPřílohové salátySaláty
pistaciovy-salat-7148898

Tento nadýchaný pistáciový salát je skutečnou lahůdkou, protože je krémový, ale ne příliš sladký. Snadno se připravuje a jeho chuť je tím lepší, čím déle stojí.

Jak podávat pistáciový salát

Před dezertem nemáte mnoho příležitostí sníst marshmallows – tak si nenechte ujít příležitost. Pokud budete pistáciový salát podávat jako přílohu, zkuste ho spojit s glazovanou šunkou nakrájenou na plátky, abyste získali lahodné jarní jídlo, a druhý den se zbytky šunkových sendvičů.

Hodí se také k většině hlavních jídel, která se podávají na slavnostech nebo při grilování.

Co dalšího můžete přidat do pistáciového salátu

Jednou z oblíbených ozdob pistáciového salátu jsou třešně maraschino. Můžete jich několik položit na salát, abyste ho krásně vybarvili, nebo do něj vmíchat nasekané třešně, případně obojí.

Ingredience

  • 1 krabice šlehačky
  • 1 balení instantní směsi pistáciového pudinku
  • 6 až 7 kapek zeleného potravinářského barviva
  • 3 šálky miniaturních bonbonů marshmallows
  • 1 plechovka ananasových kousků
  • 1/2 šálku nasekaných pistácií nebo vlašských ořechů

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte šlehačku, pudinkovou směs a potravinářské barvivo.
  2. Vmíchejte marshmallows a ananas.
  3. Přikryjte a nechte v chladničce odležet alespoň 2 hodiny.
  4. Těsně před podáváním doplňte další šlehačkou, pokud chcete, a posypte ořechy.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang