Na tento základní kuřecí salát je nejvhodnější použít pečená stehna nebo prsa posypaná bazalkou nebo rozmarýnem.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Doba vaření: 5 minut
  • Celkem: 10 minut
  • Počet porcí: 2

Ingredience

  • 1/2 šálku blanšírovaných plátků mandlí
  • 1/2 šálku majonézy
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 2 šálky nakrájeného vařeného kuřecího masa
  • 1 nakrájený stonek celeru

Postup

  1. Mandle vložíme do pánve. Opékáme je na středním ohni za častého míchání a dáváme pozor, protože se mohou snadno spálit.
  2. Ve střední misce smícháme majonézu, citrónovou šťávu a pepř.
  3. Majonézovou směs smícháme s kuřecím masem, opečenými mandlemi a celerem.

Tipy

  1. Tento salát je vhodné servírovat např. s pita chlebem nebo půlkou avokáda. Můžete ho také srolovat do tortilly na wrap nebo podávat teplý v quesadille.
  2. Přidat můžete také různé čerstvé bylinky, např. petržel, pažitku, bazalku nebo estragon.
  3. Čerstvé hroznové víno dodá salátu šťavnatou chuť. Přidáním nakrájených jablek a vlašských ořechů vytvoříte variaci na salát Waldorf.
  4. Větší jídlo z tohoto salátu vytvoříte, pokud přidáte vařené těstoviny.
  5. Salát skladujte ve vzduchotěsné nádobě v lednici. Takto by měl vydržet 3-5 dní.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang