Ingredience

  • 300 g kedlubny
  • polovina citronu
  • jedna lžička nastrouhaného křenu
  • dvě vejce uvařená natvrdo
  • dvě sladkokyselé okurky
  • dvě lžíce majonézy
  • 100 g rostlinného másla
  • dvě mladé cibulky s natí
  • sůl
  • pepř

Postup

Kedlubnu očistíme, umyjeme, nastrouháme na jemném struhadle, vložíme do mísy, pokapeme šťávou z citronu a necháme chvíli stát. V druhé míse utřeme majonézu s máslem do pěny, přidáme oloupaná nakrájená vejce, nastrouhané okurky, osolíme, opepříme a promícháme.

Z nastrouhané kedlubny vymačkáme šťávu, vmícháme do máslové pěny, přidáme na jemném struhadle nastrouhaný křen, nakrájenou cibulku i s natí a promícháme. Před podáváním uložíme na dvacet minut do ledničky. Pomazánku můžeme ozdobit plátky rajčaty a kolečky uvařeného vejce.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang