Křupavé nakládané zelené fazolky – recept

Zeleninové přílohy

Ingredience

  • 1 kg čerstvých zelených fazolek
  • 2 ½ šálku bílého destilovaného octa
  • 2 šálky vody
  • ¼ šálku soli
  • 1 oloupaný stroužek česneku
  • 1 svazek čerstvého kopru
  • ¾ lžičky chilli vloček (nepovinné)

Postup

  • Krok 1 – Sterilizujte 6 sklenic s víčky a udržujte je horké. Zelené fazolky zkraťte tak, aby byly o 0,5 cm kratší než sklenice.
  • Krok 2 – Ve velkém hrnci smíchejte ocet, vodu a sůl. Přidejte česnek a na prudkém ohni přiveďte k varu. Do každé sklenice vložte 1 snítku kopru a 1/8 lžičky chilli vloček. Zelené fazolky vložte do sklenic tak, aby stály na koncích.
  • Krok 3 – Do sklenic nalijte vroucí nálev a naplňte je do vzdálenosti 0,5 cm od horního okraje. Česnek vyhoďte. Sklenice uzavřete víčky a kroužky. Vložte je do horké vodní lázně tak, aby byly pokryty 1 cm vody. Mírně povařte po dobu 10 minut. Zchlaďte na pokojovou teplotu. Zkontrolujte, zda sklenice dobře těsní, a to zatlačením na střed víčka. Nemělo by se hýbat. Sklenice, které netěsní správně, uložte do chladničky. Před konzumací nechte 2 až 3 týdny kvasit.

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang