Máte chuť na lehké, nadýchané, jemné nočky do polévky, jaké dělávala vaše maminka? Tak to jste na správném místě. Tyto domácí knedlíčky snadno připravíte z pouhých šesti základních surovin.
Ingredience
- 1 šálek hladké mouky
 - 2 lžičky prášku do pečiva
 - 1 lžička cukru
 - ½ lžičky soli
 - 1 lžíce másla
 - ½ šálku mléka
 
Postup
- V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl.
 - Vmíchejte máslo, dokud se směs nebude drobit. Pak přilijte mléko a míchejte, dokud nevznikne těsto, které je dostatečně husté, aby se dalo nabírat lžící.
 - Těsto nechte 3 až 5 minut odpočinout.
 - Těsto vhazujte po lžících do vroucího guláše nebo polévky.
 - Přikryjte a vařte 15 minut.