Podělte se o tento krémový nápoj s milovníkem čokolády ve svém životě. Pro větší požitek nastrouhejte před podáváním trochu čokolády.
Ingredience
- 50 g hořké čokolády
- led
- 60 ml likéru s kávovou příchutí
- 60 ml vodky
- 60 ml likéru s irskou smetanou
- 100 ml dvojité smetany
Recept je na 2 porce.
Postup
- Dvě malé sklenice vložte do lednice, aby se přes noc zchladily. Do mělké misky dejte 30 g čokolády a v krátkých dávkách ji rozpusťte v mikrovlnné troubě.
- Namočte okraje vychlazených skleniček do rozpuštěné čokolády a postavte je do svislé polohy, aby postupně stékala po stěnách. Vraťte do lednice, dokud nebudete připraveni k podávání.
- Naplňte koktejlový šejkr ledem, pak do něj nalijte likér s kávovou příchutí, vodku, likér Irish cream a dvojitou smetanu. Protřepávejte, dokud nebude vnější strana šejkru velmi studená.
- Do připravených sklenic vložte několik kostek ledu a poté koktejl přeceďte. Jemně nastrouhejte zbylou čokoládu a podávejte s brčkem.