Recept na grilované vepřové kotlety

GrilováníHlavní jídlaMasoVepřové maso
grilovane-veprove-kotlety-2

Trocha solení a speciální suché potírání jsou zárukou dokonalé vepřové kotlety. Jakmile si osvojíte přípravu silných vepřových kotlet, budete si na nich pochutnávat celé léto.

Ingredience

  • 1/4 šálku košer soli
  • 1/4 šálku cukru
  • 2 šálky vody
  • 2 šálky ledové vody
  • 4 vepřová žebírka nakrájená na střed (každé o tloušťce 2,5 cm a hmotnosti 230 g)
  • 2 lžíce kanolového oleje

Základní potírání:

  • 3 lžíce papriky
  • po 1 lžičce česnekového prášku, cibulového prášku, mletého kmínu a mleté hořčice.
  • 1 lžička hrubě mletého pepře
  • 1/2 lžičky mletého pepře chipotle

Recept je na 6 porcí.

Postup

  1. Ve velkém hrnci smíchejte sůl, cukr a 2 šálky vody. Vařte a míchejte na mírném ohni, dokud se sůl a cukr nerozpustí. Odstavte z ohně.
  2. Přidejte 2 šálky ledové vody, aby se nálev ochladil na pokojovou teplotu.
  3. Vepřové kotlety vložte do velkého uzavíratelného plastového sáčku.
  4. Přidejte vychlazený nálev. Sáček uzavřete a vytlačte co nejvíce vzduchu.
  5. Otočte, aby se kotlety obalily. Vložte do pekáče o rozměrech 33×23 cm. Uložte do chladničky na 8-12 hodin.
  6. Vyjměte kotlety z nálevu. Opláchněte je a osušte.
  7. Slaný nálev vylijte. Kotlety potřete z obou stran olejem.
  8. V malé misce smíchejte přísady na potírání a potřete jimi kotlety. Nechte 30 minut stát při pokojové teplotě.
  9. Kotlety grilujte na olejem potřeném roštu přikryté na středním žáru 4-6 minut z každé strany.
  10. Před podáváním nechte 5 minut odstát.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang