balsamiikova-bruschetta-2

Bruschetta je klasický italský předkrm, který si snadno připravíte doma. Na opečený chléb se přidají rajčata, parmazán, česnek a čerstvá bazalka. Pro dosažení nejlepších výsledků použijte kvalitní balzamikový ocet.

Doba přípravy: 20 minut

Počet porcí: 8

Ingredience

  • 1 francouzský chléb, nakrájený na plátky
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 8 rajčat nakrájených na kostičky
  • ⅓ hrníčku nasekané čerstvé bazalky
  • 30 g čerstvě nastrouhaného parmezánu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce kvalitního balzamikového octa
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ lžičky čerstvě mletého černého pepře

Postup

Krok 1
Předehřejte troubu na 200 °C. Plátky chleba lehce potřete z obou stran olivovým olejem a položte na velký plech. Chléb pečte 5 až 10 minut dozlatova a v polovině opékání ho otočte.

Krok 2
Mezitím v míse promíchejte rajčata, bazalku, parmazán a česnek. Přimíchejte balzamikový ocet, 2 lžičky olivového oleje, sůl a pepř.

Krok 3
Rajčatovou směs naneste lžící na opečené plátky chleba a ihned podávejte.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang