Snadný bezlepkový irský chléb – recept

Chléb z pekárnyDietní bezlepkovéDomácí pekárnaPečivo
snadny-bezlepkovy-irsky-chleb-3502373

Tento rychlý chléb se sodou je nejlepší jíst v den přípravy – pro lepší chuť ho zkuste s máslem a džemem. Toto těsto, které je vyrobeno z bezlepkové mouky, je však třeba důkladně vyšlehat. K tomu se skvěle hodí stojanový mixér.

Ingredience

  • 1 a ½ šálku podmáslí
  • 1 velké vejce
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 3 šálky bezlepkové celozrnné mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • ¾ lžičky soli

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Ve střední misce prošlehejte podmáslí, vejce a 3 lžíce rozpuštěného másla.
  3. Mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl dejte do mixéru s pádlovým nástavcem.
  4. Směs promíchejte při nízkých otáčkách.
  5. Zvyšte rychlost na střední a pomalu přidávejte podmáslí, dokud nevznikne vláčné těsto.
  6. Těsto nechte 10 minut odpočívat.
  7. Zbylou 1 lžící másla potřete dno a částečně i stěny pekáče.
  8. uce poprašte moukou a z těsta vytvořte kouli.
  9. Těsto vtlačte do připraveného pekáče.
  10. Ostrým nožem udělejte do horní části těsta hluboký X.
  11. Pečte 30 až 40 minut, dokud není lehce propečený.
  12. Vyjměte z pekáče a nechte alespoň 30 minut vychladnout na mřížce.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang