Ingredience

  • 20 dkg hovězího masa
  • 1 klobása
  • 10 dkg červené řepy, může být i sterilizovaná
  • čtvrt hlávky zelí
  • 1 velká mrkev
  • 1 petržel
  • 1 celer
  • 2 rajčata nebo malý protlak
  • sůl
  • cukr
  • ocet
  • bobkový list
  • kelímek zakysané smetany
  • 1,5 l vody

Postup

Maso nakrájíme na menší kousky a vložíme do papiňáku s vodou. Vaříme asi 20 minut. Po té přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu, sůl bobkový list, oloupaná rajčata nebo protlak, řepu a kolečka klobásy a dovaříme do měkka. Když je hotovo v mícháme smetanu a dochutíme. Podáváme s krajícem chleba jako vydatnou večeři.

TIP: Pokud máte rádi trochu jiný boršč, recept si můžete přizpůsobit podle svého.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang