Recept na brazilské sýrové pečivo (Pao de Queijo)

Dietní bezlepkovéDrobné pečivoDrobné slané pečivoPečivoSlané pečivo
brazilske-syrove-pecivo

Tyto bochánky původem z Brazílie jsou přirozeně bezlepkové, protože základem těsta je tapioková mouka a parmazán. Podávejte je jako běžné pečivo a případně obměňte koření podle chuti.

Ingredience

  • ½ hrnku olivového oleje nebo másla
  • ⅓ hrnku vody
  • ⅓ hrnku mléka nebo sójového mléka
  • 1 lžička soli
  • 2 hrnky tapiokové mouky
  • 2 lžičky mletého česneku
  • ⅔ hrnku čerstvě nastrouhaného parmezánu
  • 2 rozšlehaná vejce

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Ve velkém hrnci smíchejte olivový olej, vodu, mléko a sůl a dejte vařit. Přiveďte k varu a ihned stáhněte z ohně.
  3. Vmíchejte tapiokovou mouku a česnek a míchejte do hladka. Odstavte a nechte 10 až 15 minut odpočívat.
  4. Vmíchejte sýr a vejce do tapiokové směsi, dokud se nespojí, těsto bude hrudkovité jako tvaroh.
  5. Z těsta tvořte kuličky o velikosti 1/4 šálku na nevymazaný plech.
  6. Pečte v předehřáté troubě, dokud vršky lehce nezhnědnou, 15 až 20 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang