Milujeme léto. Každý den dozrává nějaké ovoce a my se nemůžeme dočkat, jaký další koláč vyzkoušíme. Také patříte k milovníkům lehkých ovocných dezertů? Otestujte náš dnešní recept na ovocný koláč s lehkým mascarpone krémem a čerstvými broskvemi na křupavé sušenkové krustě. Zajímavá letní kombinace, které se skutečně jen těžko odolává.
Žádné složité postupy, žádné speciální kuchyňské vybavení. Broskvový ovocný koláč si připravíte za pár minut – doporučujeme vám, připravit ho večer a přes noc nechat zchladit. Bude tak lépe chutnat a lépe se porcovat.
Ingredience na korpus
- 130 g rozemletých sušenek
- 70 g mandlí
- 100 g měkkého másla
Ingredience na krém
- kelímek mascarpone
- vanilka
- 100 g krystalového cukru
- zakysaná smetana
- vejce
- čerstvé broskve
Postup
- Rozemleté sušenky, pomleté mandle a měkké máslo smícháme vařečkou na drobenku. Pomocí lžíce ji namačkáme na dno a po okrajích (do výšky asi 1.5 cm) dortové formy o průměru asi 20 cm.
- Dáme na 10 minut péct v troubě na 170 stupňů.
- Mezitím si připravíme krémovou náplň. Řádně rozmícháme mascarpone, vanilku a krystalový cukr a pak do toho vmícháme zakysanou smetanu a vejce.
- Promícháme tak, aby nám vznikla hladká, homogenní krémová směs.
- Krém nalijeme na předpečený korpus a dáme péct ještě na cca 15-20 minut.
- Po dopečení bude krém ještě nestuhnutý, proto necháme koláč vychladnout a pak ho dáme do lednice ideálně přes noc, nebo alespoň na pár hodin.
- Pokud spěcháme, pomůžeme si mrazákem, ale dáváme pozor, aby koláč nezmrznul. Správně ztuhlý koláč se lépe krájí a krém dobře ztuhne.
- Před podáváním ho dozdobíme čerstvými broskvemi.