Broskvový ovocný koláč s mascarpone krémem

Koláče a buchty

Milujeme léto. Každý den dozrává nějaké ovoce a my se nemůžeme dočkat, jaký další koláč vyzkoušíme. Také patříte k milovníkům lehkých ovocných dezertů? Otestujte náš dnešní recept na ovocný koláč s lehkým mascarpone krémem a čerstvými broskvemi na křupavé sušenkové krustě. Zajímavá letní kombinace, které se skutečně jen těžko odolává.

Žádné složité postupy, žádné speciální kuchyňské vybavení. Broskvový ovocný koláč si připravíte za pár minut – doporučujeme vám, připravit ho večer a přes noc nechat zchladit. Bude tak lépe chutnat a lépe se porcovat.

Ingredience na korpus

  • 130 g rozemletých sušenek
  • 70 g mandlí
  • 100 g měkkého másla

Ingredience na krém

  • kelímek mascarpone
  • vanilka
  • 100 g krystalového cukru
  • zakysaná smetana
  • vejce
  • čerstvé broskve

Postup

  1. Rozemleté sušenky, pomleté mandle a měkké máslo smícháme vařečkou na drobenku. Pomocí lžíce ji namačkáme na dno a po okrajích (do výšky asi 1.5 cm) dortové formy o průměru asi 20 cm.
  2. Dáme na 10 minut péct v troubě na 170 stupňů.
  3. Mezitím si připravíme krémovou náplň. Řádně rozmícháme mascarpone, vanilku a krystalový cukr a pak do toho vmícháme zakysanou smetanu a vejce.
  4. Promícháme tak, aby nám vznikla hladká, homogenní krémová směs.
  5. Krém nalijeme na předpečený korpus a dáme péct ještě na cca 15-20 minut.
  6. Po dopečení bude krém ještě nestuhnutý, proto necháme koláč vychladnout a pak ho dáme do lednice ideálně přes noc, nebo alespoň na pár hodin.
  7. Pokud spěcháme, pomůžeme si mrazákem, ale dáváme pozor, aby koláč nezmrznul. Správně ztuhlý koláč se lépe krájí a krém dobře ztuhne.
  8. Před podáváním ho dozdobíme čerstvými broskvemi.

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang