Salát se skořicovou dýní, ricottou a fíky

Ovocné salátySalátySlané receptySýryZeleninové saláty

Podzim a jeho všudypřítomné dýně. Dnešní recept bude s dýní máslovou, která se používá asi nejběžněji. Její chuť je jemnější než u hokkaido, ale zase výraznější než u dýně špagetové. Máslovou dýni mají kuchaři v oblibě jednoduše pečenou v troubě s ostatní zeleninou, naslano. Ve spojení s fíky, skořicí, pekany a ricottou však získá dýně nový rozměr.

Počet porcí: 3 porce

Doba přípravy: 5 minut

Doba pečení: 20 minut

Ingredience:

  • 1 máslová dýně
  • 5 čerstvých fíků – rozkrájených na měsíčky
  • cca 1/2 balení ricotty
  • 3 lžíce zrníček granátového jablka
  • 1-2 hrsti pekanových ořechů
  • olivový olej
  • sůl
  • skořice
  • baby špenát


img_0638-7672895

Postup: Předehřejte si troubu na 180°C. Dýni škrabkou oloupejte, rozkrojte, vydlabejte semínka a pokrájejte na plátky. Vyložte si plech pečícím papírem a dýni na něm rozprostřete.

Zakápněte olivovým olejem, posypte solí a skořicí a promíchejte. Pečte cca 10 minut. Po 10 minutách plech z trouby vytáhněte a dýni promíchejte.

Přisypte pokrájené fíky, v ruce podrcené pekanové ořechy a granátové jablko. Přidejte sem tam ricottu pomocí lžíce a zaprašte skořicí. Plech vraťte do trouby a pečte dalších cca 10 minut – hlídejte si, abyste si fíky nepřipálili.

Mezitím si připravte talíře, na které připravte po hrsti baby špenátu, přidejte zapečenou směs a podávejte ještě teplé.

Redakce Receptik.cz

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang