BUTTERNUT SQUASH SALAD / SALÁT SE SKOŘICOVOU DÝNÍ, RICOTTOU A FÍKY

Magazín

Podzim a jeho všudypřítomné dýně. Alespoň to mám na něm ráda 🙂 Tak si je pojďme společně užít 🙂 Dnešní recept bude s dýní máslovou, kterou používám asi nejběžněji. Její chuť je pro mě jemnější než u hokkaido, ale zase výraznější než u dýně špagetové – u té jsem si na chuť prostě zatím nepřišla.. Máslovou dýni mám nejraději jen jednoduše pečenou v troubě s ostatní zeleninou, naslano. Stejně tak Laura 🙂 Ale ve spojení s fíky, skořicí, pekany a ricottou pro mě získala nový rozměr 😉 Tak to zkuste taky..

img_0632-2549837

Serving: 3 portions

Prep time: 5 min

Baked time: 20 min

Ingredience:

1 máslová dýně

5 čerstvých fíků – rozkrájených na měsíčky

cca 1/2 balení ricotty

3 lžíce zrníček granátového jablka

1-2 hrsti pekanových ořechů

olivový olej

sůl

skořice

baby špenát

Postup: Předehřejte si troubu na 180°C. Dýni škrabkou oloupejte, rozkrojte, vydlabejte semínka a pokrájejte na plátky. Vyložte si plech pečícím papírem a dýni na něm rozprostřete. Zakápněte olivovým olejem, posypte solí a skořicí a promíchejte. Pečte cca 10 minut. Po 10 minutách plech z trouby vytáhněte a dýni promíchejte. Přisypte pokrájené fíky, v ruce podrcené pekanové ořechy a granátové jablko. Přidejte sem tam ricottu pomocí lžíce a zaprašte skořicí. Plech vraťte do trouby a pečte dalších cca 10 minut – hlídejte si, abyste si fíky nepřipálili 😉 Mezitím si připravte talíře, na které připravte po hrsti baby špenátu, přidejte zapečenou směs a podávejte ještě teplé.

Dobrou chuť,

Míša
img_0638-7672895

© 2021 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang