Čerstvý hruškový chléb – recept

Chléb z pekárnyDomácí pekárnaPečivoSladké pečivo
cerstvy-hruskovy-chleb-3501107

Když jsou větve vašeho stromu plné zralých a šťavnatých hrušek, dopřejte své rodině a přátelům výborný hruškový recept. Tento konkrétní recept na hruškový chléb vás rozhodně nadchne.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 55 minut
  • Počet porcí: 2 chleby

Ingredience na čerstvý hruškový chléb

  • 3 velká vejce
  • 1 a 1/2 šálku cukru
  • 3/4 šálku rostlinného oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 šálky hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 4 šálky jemně nakrájených oloupaných zralých hrušek (asi 4 střední)
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 šálek nasekaných vlašských ořechů

Postup na čerstvý hruškový chléb

  1. V míse smíchejte vejce, cukr, olej a vanilku a dobře promíchejte.
  2. Smíchejte mouku, prášek do pečiva, skořici, jedlou sodu a sůl.
  3. Vmíchejte do vaječné směsi, dokud se nerozmočí.
  4. Hrušky smíchejte s citronovou šťávou.
  5. Vmíchejte hrušky a ořechy do těsta (těsto bude husté).
  6. Lžící rozdělte těsto do 2 vymazaných pekáčů.
  7. Pečte při 180 °C zhruba 55-60 minut.
  8. Před vyjmutím z formy nechte 10 minut vychladnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang