dabelska-vejce-recept

Ďábelská vejce jsou chutná pikantní klasika, kterou můžete servírovat prakticky kdykoliv. S pomocí tohoto receptu si ďábelská vejce z několika málo surovin připravíte snadno a rychle.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 35 minut

Ingredience

  • Vejce (6 ks)
  • Majonéza (1/4 šálku)
  • Bílý ocet (1 lžička)
  • Hořčice (1 lžička)
  • Sůl (1/8 lžičky)
  • Pepř

Postup

Vejce položte v jedné vrstvě do hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Přiklopte, snižte plamen a vařte zhruba jednu minutu. Odstraňte z plotny a nechte stát zhruba 14 minut, poté minutu proplachujte proudem studené vody.

Opatrně vejce oloupejte, překrojte napůl, vyjměte žloutky a přemístěte je do středně velké mísy. Bílky rozložte na servírovací talíř. Vidličkou rozdrďte žloutky a smíchejte je s majonézou, octem, hořčicí, solí a pepřem. Vzniklou směsí plňte za pomoci lžičky připravené bílky a podávejte.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang